I Norge har vi kalde vintere og ofte varme somre. Vi kan spare mye på strømutgiftene ved å bruke energien i uteluften istedenfor å kjøpe energien av strømleverandørene. I tillegg har du muligheten til å kjøle deg ned på de varmeste sommerdagene.

  • Spar penger på strøm

  • Lang levetid og lite vedlikehold

  • Økonomisk langsiktig investering

  • ABC Elektro har F-gass sertifisert personell

  • Få forskriftmessig installert kurs samtidig

Hvorfor montere varmepumpe?

Flere og flere forstår verdien av å installere varmepumpe. Teknologien bak kvalitetsproduktene har hevet seg veldig de siste årene og gir deg mange fordeler sammenlignet mot andre elektriske varmekilder.

Kvalitet vs. pris
De beste kvalitetspumpene for boliger i dagens marked kan gi deg opp mot 6 ganger mer oppvarmet energi pr. brukte Kilowatt kontra lik varmeeffekt fra en ordinær varmeovn. Du vil med andre ord få et vesentlig lavere strømforbruk, og dermed også redusere strømkostnadene kraftig, ved bruk av varmepumpe i stedet for rene elektriske varmeovner.
En gjennomsnittlig enebolig har et varmebehov på 6 til 12 kw, så i løpet av en sesong i det norske klimaet er det absolutt verdt å gjøre en vurdering på om dette er noe du ønsker å investere i.

Inneklima
Avansert teknologi i pumpen gir deg i tillegg renere inneklima. Mange varmepumper har i dag et luftrensesystem som gjør luftkvaliteten bedre. Partikler i luften blir fanget opp og inneluften blir rett og slett renere. Dette er spesielt aktuelt for allergikere og astmatikere.

Wifi styring av pumpen
Mange pumper kommer i dag med mulighet for å styring via app. Helt enkelt kan man skru av og på varme/kjøling via telefonen eller nettbrettet. Ideelt for hytter men også smart for energistyring i eneboligen.

Service og vedlikehold

En korrekt montert varmepumpe skal leve i mange år og da er det viktig at den får ettersyn og vedlikehold slik at ytelsen opprettholdes. Naturligvis vil den suge inn forurensninger i luften og dette vil gi lavere effekt, økt strømforbruk og større slitasje på bevegelige deler hvis den ikke får regelmessig vedlikehold.

Hvordan kan jeg best vedlikeholde varmepumpen min?
Veldig mye kan du gjøre selv, det enkleste og det mest effektive er å rengjøre innvendige filtre, disse kan du enten støvsuge eller ta ut og vaske under lunkent vann og mild såpe. Dette bør gjøres månedlig eller ved behov.
Forøvrig følger du produsentens anbefalinger.

Hva er fordelen med servicebesøk?
Ved regelmessig besøk av varmepumpemontør vil vi gjøre en full test av hele varmepumpen, notere ytelsen opp mot oppgitte data, rense opp spjeld og gir til motorer. Vask og rens av inne og utedel så langt det er mulig samt lekkasjesøk ved koblingspunkter. Fordelen ved dette er at maskinen vil øke levetiden og ytelsen over tid.

Pris er avhengig av produsent og type installasjon.

Dette synes jeg høres interessant og jeg vil vite mer!

Jeg godtar at utfylt informasjon lagres så jeg kan bli kontaktet *