Skal du pusse opp og fornye innendørs eller utendørs områder? La oss være med på moroa!
Vi har bred produktkunnskap og vi finner gode løsninger for ditt prosjekt!

Sikringsskap

Sikringssskapet er hjertet i ditt elektriske anlegg. Her samles alle kurser og et moderne sikringsskap sikrer mot overbelastning, jordfeil, og overspenninger. Anlegget ditt trenger også omsorg, og det er viktig å følge de instruksene som følger i sikringsskapet, med bl.a. månedlig manuell sjekk av jordfeilautomater.

Rehabilitering
Er du usikker på om sikringsskapet ditt er modent for utskiftning? Tenker du at de gamle, trofaste skrusikringene eller automatsikringene holder ett år til? Eldre sikringer har en høyere grense for overbelastning før de slår ut. De er heller ikke laget for å sikre anlegget og personer mot farlige jordfeil, eller overspenninger som følge av f.eks lynnedslag eller feil på elnettet. Dagens elektriske anlegg har også et generelt høyere strømforbruk, og det er ikke sikkert at ditt gamle anlegg er dimensjonert for denne bruken. Det kan være lurt å kartlegge dette, og en sterk indikator på at det bør gjøres grep er, dersom det er gjentagende problem med sikringer som løser ut grunnet høyt forbruk.
En rehabilitering av ditt sikringsskap gir økt sikkerhet mot branntilløp og personskade.

Hvorfor?:

  • Ingen sikringer vil stå å gå med overbelastning

  • Nye jordfeilautomater løser ut ved farlige jordfeil på ditt elektriske anlegg

  • Dine nye sikringer vil beskytte mot berøringsfare

Kanskje du allerede har investert i rehabilitering av ditt sikringsskap, men opplever at de nye sikringene slår ut oftere enn de trofaste gamle skrusikringene gjorde? Da kan det være lurt å la oss kartlegge tilstanden på ditt elektriske anlegg. I mange tilfeller finner våre kompetente montører ut at ditt anlegg er underdimensjonert.

En moderne bolig har økt behov. Ved å legge opp flere forbrukskurser kan du få strøm nok til dagens mengde med duppedingser og elektriske apparater!
Vi kommer gjerne på en gratis befaring for å se på effekten på ditt elektriske anlegg

xDigital
Dagens jordfeilautomater har innebygget jordfeilbryter. En slik bryter skrur av sikringen automatisk hvis det oppstår jordfeil på en kurs.
Du som eier er ansvarlig for å teste den innebygde jordfeilbryteren månedlig. For å slippe å huske på dette, kan vi ved en rehabilitering, montere elektroniske xdigital sikringer som både er mer nøyaktige i deteksjon av jordfeil, og har en manuell testfrekvens på 12mnd, så du slipper hyppige gjentagende tester og spenningskutt på ditt anlegg.

399 skap
Ønsker du å øke den generelle kapasiteten på ditt elektriske anlegg?
 I 2014 ble den lansert en ny standard for leveranse av strøm ut til forsyningspunkt. Denne normen heter Nek399. I praksis vil det for deg som beboer bety at du får en inntaksskap på utsiden av huset ditt, hvor måler, hovedbryter og overspenningsvern er plassert.
Alle nye boliger i dag må ha dette inntaket. Hvilke fordeler er det ved å opprette et slikt inntak på eksisterende boliger?
Kanskje er sikringsskapet du har inne i dag, allerede fullt? Du pusser opp og trenger flere kurser eller du ønsker å utvide kapasiteten på ditt eksisterende anlegg! Ved å opprette et 399 skap får man flyttet deler av installasjonen utendørs og frigjort plass til strømmen som dine oppussingsprosjekt krever. Ta kontakt så tar vi oss av søknadsprosessen opp mot nettleverandør samt installasjon!

Rehabilitering Bad – Et rom for velvære og komfort.

Har du planer om å fornye ditt bad? Vi hjelper deg gjerne med å planlegge ditt prosjekt og har lang erfaring på dette

Velg riktig baderomsvifte
Når det kommer til baderomsvifter er det et vel å velge mellom. Kanskje du ønsker en spesiell farge som matcher de øvrige detaljene på ditt bad. Man får også vifter med ulike detaljer som fuktstyring, timer og bevegelsesdeteksjon. Er du over snittet interessert i viftefunksjonen på ditt bad, så får man også vifter som kan integreres i ditt smarthussystem.

Innfelt lydanlegg/lydsystem
Er du kanskje personen som synger i dusjen, eller liker du bare å høre på musikk når du tar morgenstellet?
Hva med innfelte høyttalere i taket som du kan styre direkte via din favoritt streamingapplikasjon! Planlegg et innfelt lydanlegg som du fint kan utvide til flere rom i fremtiden.

Planlegging av belysning ift bruk
Er du usikker på plassering samt hvilke behov belysningen din skal muliggjøre? Hvis vi får lov å være med tidlig i prosessen, så sikrer vi godt gjennomtenkte løsninger og kommer også med tips og innspill på utførelse. Vi jobber med et utall forskjellige leverandører og har god oversikt over tilgjengelige produkter

Rehabilitering av kjøkkenet

Ofte når man pusser opp kjøkkenet sitt oppdager man at strømmen som gikk til det gamle kjøkkenet, ikke lenger er tilstrekkelig for dagens bruk. I tillegg til at du kanskje må påberegne flere kurser for å kunne bytte ut den gamle ovnen med frittstående platetopp og komfyr.

Komfyrvakt
Siden 2010 har det vært et krav om komfyrvakt i alle nye boliger som bygges. Det er viktig å huske på at dette kravet også gjelder også hvis du pusser opp ditt kjøkken og må legge opp ny kurs til platetopp.
Hvorfor er dette så viktig? I 2019 rykket brannvesenet ut til 4323 boligbranner i private hjem, hele 44% av disse var branner og branntilløp som stammet fra komfyren! Det er fort gjort å glemme potetene, men med komfyrvakt er du sikret at dette ikke får et farlig utfall.
Det finnes mange merker og modeller for ulike behov, både for montering på vegg og i tak. Ta kontakt så hjelper vi deg med å velge rett modell for ditt kjøkken.

Planlegging av belysning ift bruk
Husk på godt arbeidslys ved kjøkkenbenken. Enten i form av ledstriper, eller benkebelysning. Samtidig tenk på at kjøkkenet skal være et samlingspunkt for familien, legg til rette for stemningsbelysning med enten spotter, pendler eller en flott hengelampe over kjøkkenbordet. (Trykk her for å lese mer om belysning)

Popup-stikk
Nye kjøkken i dag har ofte mye benkeplass, eller frittstående kjøkkenøyer. Tenk på strømmen når du planlegger bruksområdene på ditt kjøkken. Bruker du mye kjøkkenmaskiner? Planlegg popupstikk i benkeplaten din.
Visste du at du får disse med innebygd ladeplate? På den måten kan du legge mobilen din på benken for lading, samtidig som du lager mat. En fiffig løsning for store og små.

Innfelt lydanlegg/lydsystem (airplay)
Kanskje du elsker å høre på musikk mens du lager mat? Eller vil fortsette på en podcast?
Hva med innfelte høyttalere i taket som du kan styre direkte inne i din prefererte streamingapplikasjon!
Planlegg et innfelt lydanlegg som du enkelt kan utvide til flere rom i fremtiden.

Belysning

Har du lyst på en unik belysning i ditt hjem? Du trenger ikke lengre å gå for kun direkte belysning i form av spotter i tak. Mulighetene er mange for å gjøre belysningen til en del av interiøret i din bolig.

Ledstriper
Bruken av denne type belysning har blitt veldig populært de siste årene. Du har muligens sett en opplyst innkjørsel, et rekkverk eller et møbel, men ikke helt forstått hvordan dette er mulig? Svaret er led-striper. Disse stripene er dekket med dioder, og med lim på baksiden lar de seg feste så å si over alt. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke de til.

Hva med å ramme inn rom i huset med indirekte ledstriper felt inn i tak, vegg, listverk, kjøkkensokkel, trappetrinnn, gelender eller spilevegger?
Fordelene med led-striper er mange. Kort fortalt har de lavt energiforbruk, de er allsidige, de finnes i flere farger, kan integreres i smarthus, styres via app eller fra et panel på veggen. I tillegg er de lette å montere og finnes for både innendørs og utendørs bruk.

Utendørsbelysning
Vi nordmenn elsker å pusse opp. Og uterommet har blitt Bruk belysning til å gjøre ditt uterom innbydende både å se på og oppholde seg i. Utebelysning er så veldig mye mer enn noen utelamper på husveggen. Det finnes et vel av muligheter, både utelamper, pullert, spotter i asfalt, belysning av blomsterbed, ledstriper på terrassen og så mye mye mer. Ta kontakt så hjelper vi deg å planlegge belysning av din utendørs oase!

Plejd
Denne nordiske leverandøren er ledende på smart belysningskontroll. Produktene er laget med fokus på brukeropplevelsen fra montering til bruk. Dette er noe våre elektriker og v åre kunder sier seg enig i at produktene oppfyller. Hva får du?
Ett litt smartere produkt for trådløs styring av din belysning
Du kan velge om du skal styre dette med tradisjonell bryter, app eller stemmen din. Det artigste av alt – du kan slippe synlige ledninger!
Produktene kan vi installere bak eksisterende strømbrytere eller inne i sikringsskapet. Vi kan altså lime opp en trådløs bryter, som kun er styrt via en aktuator inne i sikringsskapet.
I tillegg gir produktene en del merverdi i form av innebygget astrour, endevender med mer. Disse funksjonene gjør ofte at utstyret fra Plejd kommer kostnadsmessig godt ut i forhold til tradisjonelle dimmere og brytere på markedet.
Visste du at du også kan opprette scenarioer! Kanskje du ønsker at lysene i stue og kjøkken skrur seg på når vekkerklokken din ringer? Her er mulighetene mange.

Designbelysning
Før var belysning kun en nødvendighet, nå kan belysning være en del av interiøret i din bolig.
Når downlights kom på markedet hadde alle taket sitt dekket av spotter, nå tenker vi at spotter kan fremheve spesielle trekk ved din bolig eller ditt favoritt maleri.Kanskje du ønsker å planlegge all belysning etter hvilke møbler du skal ha?
Ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne.

Varme

Det finnes et vel av valg når det kommer til elektrisk oppvarming. Nedenfor følger noen løsninger vi kan installere for deg!

Varmefolie
Skal du renovere og ikke støpe nytt gulv? Da kan varmefolie være løsningen for deg!
Løsningen tar mindre plass enn varmekabler og støp. Varmefolie blir ofte valgt under parkett, tregulv, vinyl og laminat. Produktet egner seg godt i rom som stue, kjøkken og soverom for å nevne noe. Det er meget behagelig å kunne våkne opp på kalde morgener og sette sine ben på et lunkent gulv. Har du et relativt nytt hus eller har etterisolert, kan gulvvarme også bidra til oppvarming av et rom. Men i de fleste tilfeller vil man gjerne ha ytterligere varmekilder.

Varmekabler
Er du lei av å sette føttene ned på et kaldt gulv når vinteren står på som verst?
Ønsker du komfortabel gulvvarme i boligen din hele året? Abc Elektro hjelper deg med komfortabel gulvvarme i din bolig installasjonen!

Noen av fordelene ved å installere varmekabler:

  • Komfortabel og jevn temperatur i alle slags rom

  • Kan benyttes på alle typer gulvkonstruksjoner 

  • Ingen vedlikehold

  • Frigjør areal som man før måtte bruke til panelovner o.l

  • Miljøvennlig

  • Rask regulering av varme 

Ved å installere en smarttermostat kan du også sørge for at dine varmekabler brukes på en økonomisk gunstig måte! Du kan blant annet senke temperaturen om natten og i timene av døgnet når det er meget dyr strøm eller når ingen er hjemme.

Foto: Provida Varme

Terrassevarmere
Infravarmere er en flott måte å forlenge sesongen utendørs, om du har en liten platting,

Snøsmelteanlegg
Ved å installere en smarttermostat kan du også sørge for at dine varmekabler brukes på en økonomisk gunstig måte! Du kan blant annet senke temperaturen om natten og i timene av døgnet når det er meget dyr strøm eller når ingen er hjemme.

Dette synes jeg høres interessant og jeg vil vite mer!

Jeg godtar at utfylt informasjon lagres så jeg kan bli kontaktet *