Personvernerklæring for ABC Elektro

Denne siden vil opplyse deg om hvilke data, hvordan data samles inn og hvordan data brukes.

 

ABC Elektro AS, org.nr. 894 973 552, Storgata 94, 3182 Horten, heretter omtalt som («Selskapet» eller «vi») har en politikk for å ta alle nødvendige tiltak for å sikre at personopplysninger om våre kunder, blir behandlet av oss i en juridisk, korrekt og åpen måte.

 

Når du bruker våre ulike tjenester, samler vi inn dine personlige opplysninger. Selskapet er dermed personlig ansvarlig for dine personlige opplysninger og behandler dem i samsvar med denne personvernreglene. Personvernerklæringen forklarer og klargjør dine rettigheter i forhold til Selskapet når det gjelder behandling av dine personlige data og hvordan du kan utøve dine rettigheter.
 
Selskapet er forpliktet til å beskytte dine personlige data og sørge for at personlig informasjon alltid behandles trygt. Vi overholder alle gjeldende lover og regler som finnes for å beskytte individers privatliv, herunder personopplysningsloven (1998: 204) (PUL), lov om elektronisk kommunikasjon (2003: 389) og slike andre bestemmelser som implementerer EUs Data Protection Directive 95/46 / EF EU-direktivet om personvern og elektronisk kommunikasjon 2002/58 / EF og EU generelt data Protection Regulation 2016/679 (GDPR) og eventuelle endringer, tilføyelser eller forskrifter som erstatter de lover, forskrifter, regler og forskrifter. Vi bruker hensiktsmessige og rimelige fysiske, tekniske og organisatoriske sikkerhetsforanstaltninger i forhold til mengden og følsomheten til personopplysninger.
 
Det er viktig at du leser og forstår personvernreglene før du bruker selskapets tjenester. Hvis du ikke godtar retningslinjene for personvern, kan du ikke bruke våre tjenester.
 
Noen sider på våre nettsider inneholder lenker til tredjeparts nettsteder. Disse nettstedene har sin egen personvernpolicy, og selskapet er ikke ansvarlig for sin virksomhet eller deres informasjonsrutiner. Brukere som sender inn informasjon til eller gjennom disse tredjepartswebsider, bør derfor gjennomgå personvernreglene for nettstedene før de sender personlige opplysninger til dem.
 
[For å samle inn, administrere og lagre informasjon hentet via informasjonskapsler, se avsnittet «Cookies» nedenfor.]

 

Hvilke personlige data samler vi inn og hvor fra?
Hvis du på en eller annen måte å bruker våre tjenester, kan du gi informasjon til oss som anses å utgjøre personopplysninger i henhold til gjeldende personopplysningslov.
 
Personlige data vi samler inn kan, avhengig av sammenhengen, omfatte:
• Navn og kontaktinformasjon, inkludert adresse, mobilnummer og e-postadresse;
• Leverings- og faktureringsinformasjon, betalingsinformasjon og annen informasjon du oppgir i forbindelse med kjøp eller levering av et produkt eller en tjeneste;
• Ulike typer demografisk informasjon;
• Informasjon om preferanser og interesser basert på bruk av selskapets nettsteder;
• Brukernavn og passord for våre tjenester;
• Annen informasjon som er relevant for kundeundersøkelser, annonser eller tilbud; og / eller
• Annen brukergenerert informasjon som du aktivt velger å dele via våre nettsider.
 
Innsamling av dine personlige opplysninger kan være fra følgende kilder:
• Fra ABC Elektro sine nettsteder, f.eks når du sender inn en kontaktskjema, melder deg på vårt nyhetsbrev, eller deltar i noen av våre konkurranser
• Fra tredjeparter i form av Selskapets ordre- og faktureringsystem, eller selskaper som Selskapet benytter for å berike kundedatabasen, for eksempel www.purehelp.no, www.proff.no, www.brreg.no
 
  
Hvorfor behandler vi dine personlige opplysninger?
Hvis du har bestilt en vare eller tjeneste, har du inngått en avtale med selskapet, og vi behandler derfor dine personlige opplysninger for å kunne administrere ditt kjøp eller din bestilling og for å tilby tjenesten eller produktet du har bestilt.
 
I tillegg til å behandle dine personlige opplysninger for å oppfylle kjøp av varer og tjenester, kan selskapet bruke din personlige informasjon til andre formål, og basert på andre rettslige grunnlag, som er listet opp nedenfor.
 
• Gjennomføring av kontrakten: Ledelsen og administrasjonen av kjøp, levering av varer, for å gjøre betalinger og for å gi deg tilgang til selskapets nettsteder og tjenester (inkludert kundeservice) som er gitt der.
• Samtykke: Direkte markedsføring (post og digital), kundeundersøkelser, kundesupport og nyhetsbrev.
• Som følge av lovlig forpliktelse: Vi lagrer faktura dokumenter i samsvar med gjeldende regnskapsregler.
• Interesse: For at vi kan gi, implementere og forbedre vårt engasjement, våre produkter og tjenester, er det nødvendig for oss å behandle personopplysninger i visse andre tilfeller, for eksempel ved å analysere besøkende og kunders kjøpevaner for å gi dem relevant informasjon og markedsføring samt for statistiske formål.
• Profilering
 
I alle tilfeller hvor en tjeneste vi tilbyr, krever ditt samtykke, vil vi alltid eksplisitt be deg om å gi ditt samtykke til en slik tjeneste, og at vi behandler dine personlige data i et slikt tilfelle. Vi ber for eksempel i avtalen hvis du ønsker å abonnere på noen av selskapets nyhetsbrev eller hvis du ønsker å opprette en konto på noen av selskapets nettsider.
 
Når du gir ditt samtykke, vil du bli bedt om å bekrefte at du har lest denne personvernerklæringen og at du er enig i at dataene blir behandlet på den måten som er beskrevet her.
 

Lagring av personopplysninger
Selskapet vil ta alle nødvendige skritt for å sikre at dine personlige opplysninger som behandles og lagres trygt. Dine personopplysninger vil aldri bli lagret lenger enn det er tillatt i henhold til gjeldende lov og for de formål som er nevnt ovenfor. Dine personopplysninger behandles av oss i følgende perioder:
 
• Kunde: Hvis du er registrert for noen av selskapets digitale tjenester, lagrer vi dine personlige opplysninger til du er ferdig [eller avslutter abonnementet på våre tjenester], men ikke lengre enn tre år etter [ditt siste kjøp]. Dette gjelder imidlertid ikke hvis vi trenger å lagre dine personlige opplysninger lenger på grunn av noen av elementene nedenfor.
• Oppfyllelse av kontrakter: Personlig informasjon (navn, adresse, telefonnummer, e-post og betaling og leveringsinformasjon) sendes inn i forbindelse med bestilling av [varer og tjenester] vil bli lagret så lenge som nødvendig for selskapet å oppfylle kontrakten med deg. Dette inkluderer for å møte leverings- eller garantibeslutninger.
 
 
• Juridisk forpliktelse: Selskapet lagrer slikt materiale som regnskapsinformasjon i samsvar med gjeldende regnskapsregler.
• Samtykke: I tilfeller der vi behandler dine personlige opplysninger basert på ditt samtykke, lagrer vi bare dine personlige opplysninger så lenge vi samtykker i det.
• Direkte markedsføring: Vi kan behandle dine personopplysninger for direkte markedsføring i opptil tre år etter avsluttet kundeforhold, med mindre du nektet slik direkte markedsføring før.
 

Overføring av personopplysninger
Informasjon om våre kunder er en viktig del av selskapets virksomhet [og vi selger ikke informasjonen til noen andre]. Vi overfører kun informasjonen som beskrevet nedenfor. Vi tar alltid forsiktighet når du overfører din personlige informasjon, og dine personlige data blir aldri videresendt uten vår støtte i denne personvernerklæringen, og at det tas passende sikkerhetstiltak.
 
• Samarbeidspartnere utenfor konsernet Selskapet tilhører: Våre partnere, dvs. Bedrifter utenfor konsernet som Selskapet tilhører, og som er godkjent av Selskapet, kan få tilgang til dine personlige opplysninger for å gi deg tilgang til tilpasset informasjon og tilbud om varer eller tjenester.
• Samarbeid med private og offentlige register: Selskapet kan supplere dine personlige opplysninger med tilleggsinformasjon ved å samle inn opplysninger fra andre private og offentlige poster, [for eksempel www.proff.no eller www.brreg.no]. Gjennom slik sammenkobling kan anrikelse og oppdatering av dine personopplysninger forekomme.
• Juridiske forpliktelser: Din personlige data kan også bli avslørt for å gjøre det mulig for Selskapet å overholde visse rettslige forpliktelser og kan bli overlevert til politiet og andre relevante myndigheter når det er tillatt og lovlig.
 
Slike overføringer som er nevnt ovenfor, kan kun gjøres til selskaper innen EU eller EØS (dvs. alle EUs medlemsstater, Island, Norge og Lichtenstein). [Vi behandler ikke personlige data utenfor EU og EØS.]
 
 
Tilbakekalling av samtykke
 I tilfeller der vi behandler dine personlige opplysninger fordi du har gitt ditt samtykke til det, for eksempel For abonnement på nyhetsbrev, kan du tilbakekalle ditt samtykke når som helst ved å kontakte oss på informasjonen som vi har angitt nedenfor. Slik tilbakekalling kan forekomme helt eller delvis. Hvis du ikke ønsker å motta markedsføring og salgsfremmende tilbud fra oss, kan du trekke tilbake samtykket ditt ved å kontakte oss direkte via e-post eller via en lenke i gjeldende e-post. I sistnevnte modus, vil du ha muligheten til å bruke linken klikke og administrere alle abonnementene til [nyhetsbrev og annen informasjon og markedsføring] som sendes via e-post fra selskapet.
 
Hvis du opphever ditt samtykke for bruk eller utlevering av dine personlige data til andre formål som er angitt i disse retningslinjene for personvern, kan vi ikke fortsette å gi deg tilgang til våre nettsteder eller yte tjenester og kundeservice tilbys til våre kunder, før retningslinjer for personvern igjen er akseptert.
 
Dine rettigheter
Du har rett til å be om informasjon om personopplysninger vi har lagret om deg og hvordan den brukes, skriftlig signert søknad rettes til oss via kontaktinformasjonen nedenfor. Du kan når som helst endre dine personlige opplysninger i kontoinnstillingene dine online via varselet om personvernerklæringen eller ved å kontakte oss som nedenfor. Du har også rett til å be om at personlig informasjon om deg blir korrigert dersom de er feil, ufullstendig eller villedende ved å kontakte oss. For å beskytte ditt privatliv og dine personlige opplysninger,vil vi kreve at du identifiserer deg i forbindelse med din forespørsel.
 
I samsvar med gjeldende personvernlover har du også rett til å be om at dine personlige opplysninger slettes eller at behandlingen av dine personopplysninger er begrenset. Du har også rett til å motsette deg behandling av dine personopplysninger i visse tilfeller og be om at dine personopplysninger sendes i elektronisk format.
 
Du kan sende inn en klage til Datatilsynet dersom du mener at selskapets behandling av dine personlige opplysninger ikke skjer i samsvar med gjeldende lov.

 
Cookies
Selskapet bruker informasjonskapsler på våre nettsider. En informasjonskapsel er en liten tekstfil sendt fra et nettsted til nettleseren din. Cookien kan ikke identifisere deg personlig, men bare nettleseren som er installert på datamaskinen din, og du bruker når du besøker den gjeldende nettsiden. Ulike cookies er derfor på forskjellige datamaskiner hvis du bruker forskjellige datamaskiner til å nå våre nettsider. Informasjonskapsler er ikke bærere av virus og kan ikke ødelegge annen informasjon som er lagret på datamaskinen din.
 
Cookies er vanligvis vanligvis kategorisert basert på opprinnelsen deres, basert på om de er lagret i nettleseren din. Til å begynne med, cookies kan enten sendes til deg fra nettsiden du besøker (såkalt førsteparts cookie) eller en annen organisasjon som yter tjenester til nettstedet i spørsmålet, slik analyse og statistikk selskaper (såkalte tredjeparts informasjonskapsler). Cookies kan også deles inn i økter og varige cookies. En økt sendes til datamaskinen din for at nettsidene skal fungere skikkelig under besøket og ikke lagres på datamaskinen uten å slette og forsvinne når du lukker nettleseren din. For eksempel er funksjonen til en økt at den er aktivert når du går tilbake til en tidligere besøkt del av nettstedet, og dermed letter navigasjonen på nettstedet. En varig informasjonskapsel lagres i nettleseren din, og dermed kan en nettside gjenkjenne datamaskinens IP-adresse, selv om du slår av datamaskinen eller logger ut mellom besøk. Denne vil også inneholde informasjon om ditt tidligere preferanser angående informasjonskapsler og 
 
[Selskapet bruker både økt informasjonskapsler og varige cookies på nettstedet vårt. Begge typer informasjonskapsler trengs hovedsakelig for funksjonaliteten til våre tjenester, for å hjelpe oss med å forbedre vår levering av produkter og tjenester, gi deg ekstra funksjonalitet eller for å hjelpe oss med å målrette relevante og tilpassede annonser til deg. Selskapet bruker også tredjeparts cookies fra Google Analytics for å undersøke hvordan informasjonen på selskapets hjemmeside best kan tilpasses og utvikles.] [Juster gul uthevet tekst basert på hvordan selskapet håndterer cookies, og hvilken funksjon de har på nettstedet.]
 
De fleste nettlesere har en standardinnstilling som godtar bruken av informasjonskapsler. Du kan enkelt avstå fra å tillate selskapets websider å lagre informasjonskapsler på datamaskinen ved å angi en innstilling i nettleseren din, inkludert blokkering av informasjonskapsler eller sletning av informasjonskapsler lagret på datamaskinen. Hvordan slette eller endre innstillingene for informasjonskapsler som er angitt i instruksjonene for nettleseren din eller hjelpefunksjon som er normalt tilgjengelig i nettleseren gjør.
  
  
Endringer i personvernerklæringen
 Vær oppmerksom på at vilkårene i personvernerklæringen kan endres. I slike tilfeller vil den nye versjonen bli publisert på selskapets nettsider. Derfor bør du gjennomgå disse vilkårene regelmessig for å være sikker på at du er fornøyd med endringene. Dersom endringer av vesentlig betydning vil vi be om ditt samtykke på nytt.
 
 
Kontakt oss
Hvis du har spørsmål knyttet til denne personvernerklæringen, eller hvis du mistenker at det har vært et brudd på denne, eller hvis du vil kontakte oss av en eller annen grunn som er oppgitt i denne personvernerklæringen, kan du kontakte oss:
 
ABC Elektro AS
Storgata 94
3182 Horten
Telefon: 33 04 99 99
E-post:  post@abcelektro.no